Három generációval az egészségért program bemutatása

Világviszonylatban és Magyarországon is vezető halálokként szerepelnek a szív és érrendszeri megbetegedések (szívinfarktus, érelmeszesedés, agyvérzés stb.) és az ezekhez csatlakozó társbetegségek, mint a cukorbetegség vagy a vesebetegségek.

Szintén nagyon nagy hányada a lakosságnak szenved, daganatos megbetegedésekben.             (méhnyak rák, melldaganatok, vastagbéldaganatok, tüdődaganatok)

A Három Generációval az egészségért program célja, hogy a feni betegségeket kiszűrjük, a kiszűrt betegeket mielőbb szakellátásra irányítsuk, így idejében megelőzzük az esetleges szövődményeket és a betegség előrehaladását.

A praxisaink életkor szerinti összetétele alapján “fiatal” praxisnak nevezhetőek. Döntően 45-65 év közzé  tehető a páciensek legnagyobb hányada. Ebben a korcsoportban különösen fontos odafigyelni a szűrő vizsgálatok jelentőségére. Sajnos azt tapasztaljuk, hogy pont ezt a korosztályt tudjuk a legnehezebben a szűrésre behívni, mivel aktívan dolgozó emberekről van szó.

A program keretében, első lépésben egy labor vizsgálat mellett, szív és érrendszeri állapotfelmérést készítünk. Az eredmények alapján – ha indokolt – tovább küldjük szakvizsgálatokra a pácienst.

Női betegeinket mammográfiára, méhnyakrák szűrésre szeretnénk minél nagyobb arányban küldeni.

A vastagbéldaganat szűrésére széklet vértartalom vizsgálatot készítünk.

Idősebbeknél tovább bővül a vizsgálatok köre demencia felméréssel.

Lehetőség van különböző előadások meghallgatására a dohányzás leszoktatásról, magas vérnyomás betegségről, egészséges táplálkozásról.

Gyógytornászok segítségével speciális tornafoglalkozásokat biztosítunk olyan betegeik számára, akiknek fogyniuk és mozogniuk kell, valamint akik gerinc problémákkal küzdenek.

Személy szerint nagyon nagy jelentőséget tulajdonítok a korai szűrővizsgálatoknak, mellyel még a betegség korai szakaszában megelőzhetőek lehetnek a komolyabb betegségek.

Top